Tratamentul căderii părului -alopeciile


Tratamente pentru păr

Pentru a alege cele mai bune tratamente, este necesară cunoașterea cauzelor acestor probleme, de aceea vizita la medicul dermatolog este foarte importantă. Te așteptăm cu o gamă largă de tratamente pentru a redobândi un păr suplu și strălucitor.

Factori care duc la căderea părului

Căderea părului este influențată de o serie de factori externi (fizici, chimici), dar mai ales interni care țin de persoană, fiind o problemă des întâlnită în populația generală. Poate exista atât o predispoziție genetică (alopecia androgenetică), cât și o serie de dereglări hormonale (exces de hormoni androgeni, afecțiuni tiroidiene), deficite nutriționale (anemie feriprivă, carențe vitaminice sau de minerale), alterări ale circulației sangvine de la nivelul scalpului, factori psihologici sau stări consumative, febrile. În plus, boli specifice inflamatorii sau infecțioase ale scalpului sau anumite boli autoimune pot duce la căderea părului, la fel ca și administrarea anumitor substanțe medicamentoase, chimioterapice.

Metode de prevenție

Pentru a preveni căderea părului, scalpul trebuie să fie unul sănătos. Astfel folosirea produselor de îngrijire potrivite, tratarea afecțiunilor asociate ale scalpului, cât și evitarea factorilor stresori (traumatizarea termică, tracțiunea, hiperseboreea, dieta dezechilibrată etc.) sunt cele mai eficiente metode de prevenție. Se poate avea în vedere și suplimentarea aportului de vitamine și minerale necesare unei bune funcționări a foliculului pilos, mai ales în perioda iernii sau asociat evenimentelor stresante.

Metode eficiente de tratament

Una dintre cele mai eficiente proceduri pentru stoparea căderii părului, disponibilă și în cadrul clinicii DermaClinic, o reprezintă mezoterapia. Procedura de mezoterapie a scalpului se efectuează pentru stimularea regenerării foliculilor piloși, cât și cu scopul prelungirii duratei de creștere și de activare a foliculilor existenți deja. În funcție de patologia subdiacentă se recomandă folosirea anumitor cocktail-uri de mezoterapie, trebuind bineînțeles să se aibă în vedere și afecțiunile asociate ale pacientului. În cadrul acestui tratament se injectează un cocktail de nutrienți necesari funcționării normale a foliculului pilos (minerale, aminoacizi, vitamine specifice, acizi nucleici și coenzime), cât și substanțe cu efect vasodilatator pentru stimularea circulației și oxigenării locale și cu efect antinflamator local.

Protocol de lucru

Mezoterapia este o procedură minim-invazivă care presupune administrarea directă a substanțelor medicamentoase (vasodilatatoare, vitamine, aminoacizi, minerale etc.) la nivelul zonelor afectate prin injectare intradermică, cu scopul stimulării oxigenării locale și a foliculior piloși existenți, promovării apariției de noi fire, cât și pentru stoparea anumitor procese care determină pierderea firelor de păr.
În cadrul terapiei medicii DermaClinic  aleg folosirea unui cocktail special MezoGinezis ,Filorga Medical NCTF 135, alături de alte substanțe active (biotină, dexpathenol, pentoxifilin, minoxidil etc.). Microinjecțiile se efectuează cu un ac fin, la distanță de 1-2 cm, pe toată suprafața scalpului sau țintit pe zonele de interes, cu masarea ulterioară a scalpului.
Numărul ședințelor și frecvența cu care acestea se realizează sunt stabilite de către medicul dermatolog, în funcție de diagnosticul asociat și de răspunsul pacientului la tratament, în medie fiind recomandate 5-10 ședințe, spațiate la două săptămâni-o lună, dar și ședințe de întreținere.

Pregătirea pentru tratament

În primul rând, procedura de mezoterapie trebuie efectuată după un consult dermatologic amănunțit pentru a se putea depista cauza căderii părului (deficite, afecțiuni dermatologice sau sistemice) și pentru a se stabili clar indicația de tratament. În cadrul clinicii DermaClinic, se foloseste o metodă foarte avansată prin care foliculii piloși sunt fotografiați dermatoscopic, softul urmând să facă o clasificare foarte amănunțită a numărului de foliculi sănătoși, activi, în fază anagenă, în comparație cu numărul celor afectați, astfel încât diagnosticarea să fie cea mai precisă. Părul trebuie să fie proaspăt spălat, fără să existe modificări inflamatorii locale ale scalpului pentru ca procedura de mezoterapie să poate fi efectiva.

FILORGA MEDICAL NCTF 135

``Cocktail`` de vitamine

  • Conține peste 53 de vitamine, peptide, aminoacizi și minerale, folosite pentru a reda densitatea și vitalitatea părului.
  • STOPEAZĂ CĂDEREA PĂRULUI!
  • Rezultate excelente și de durată

Indicații post-tratament

După procedură, scalpul poate fi mai sensibil în următoarea zi, însă de cele mai multe ori disconfortul resimțit dispare rapid, la fel ca și eritemul local postprocedural. Pacientul trebuie să știe că, în primele zile după procedură, se contraindică spălarea, vopsirea părului, cât și sauna sau activitățile fizice intense. Produsele de hairstyling pot fi folosite după cel puțin două zile de la efectuarea procedurii, pentru a nu stimula reactivitatea scalpului.